На Херсонщині від ворожого обстрілу загинув хлопчик, який повертався з батьком дорогою із церкви

Дата: 23 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Херсонській області через ворожі обстріли загинув 13-річний хлопчик, який разом з батьком повертався з церкви. Ще дві дитини з Херсонщини дістали поранення за інших обставин.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Ілюстративне зображення. Фото: Getty Images

“13-річного хлопчика вбили російські окупанти. Він разом із батьком повертався додому з церкви, у цей час росіяни відкрили артилерійський вогонь. На Херсонщині поранення через російські обстріли отримали ще дві дитини: один хлопчик залишився без руки, інший дістав поранення живота”, – написав Янушевич.

Також очільник ОВА вчергове закликав жителів Херсонщини евакуюватися до безпечніших регіонів України. 

За даними Ювенальних прокурорів на ранок 23 листопада, з початку повномасштабного вторгнення 438 дітей загинуло та понад 841 отримали поранення різного ступеня тяжкості. 

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 424, у Харківській – 266, Київській – 117, Миколаївській – 77, Запорізькій – 76, Чернігівській – 68, Херсонській – 67, Луганській – 64, Дніпропетровській – 32.

Раніше ZMINA писала, що в ніч проти 23 листопада в місті Вільнянськ Запорізької області окупанти вдарили по території місцевої лікарні, зруйнувавши двоповерховий корпус поліклінічного пологового відділення. Внаслідок цього загинуло щойно народжене немовля. Двох людей вдалося врятувати з-під завалів. 

Нагадаємо, що в Україні створили чат-бот “Воби2”, який у формі гри навчає дітей і підлітків протистояти небезпекам воєнного часу. Окремо подано теми про надання першої домедичної допомоги, евакуацію та повернення до деокупованих населених пунктів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter