На Херсонщині українські захисники відновили зі спостережних постів контроль над вісьма населеними пунктами

Дата: 24 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Херсонщині підрозділи Збройних сил України з позицій спостережних постів відновили контроль над вісьма населеними пунктами 

Про це повідомили у Повітряному командуванні “Південь”. 

Фото: Getty Images

Назви населених пунктів у повідомленні військових не називають. 

У повітряному командуванні наголошують, що напередодні проведення фейкового референдуму у регіоні російські військові намагались активізуватися. До прикладу, без успіху намагались провести штурм в напрямку Олександрівки та Таврійського. Не вдалось також їм заволодіти Миколаївкою.

Українські захисники зупинили й спроби росіян накопичити живу силу та техніку в районі Киселівки для подальшого наступу на Посад-Покровське. Зазнавши значних втрат, ворог відійшов у бік Чорнобаївки.

“Загальні втрати противника складають 74 рашисти й 13 одиниць техніки, серед яких 2 танки, система реактивного залпового вогню, 6 одиниць броньованої та інженерної техніки, 4 БПЛА-розвідники”, – розповіли військові. 

Станом на 21 квітня, як розповідала в ефірі національного телемарафону заступниця керівника офісу президента Олена Симоненко, більше як 3500 населених пунктів України перебували в окупації. У Донецькій, Луганській, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях, де відбуваються чи відбувалися бойові дії, знаходяться 11 550 населених пунктів, а тому кількість тимчасово окупованих дорівнює близько 30% території цих областей.

Нагадаємо, що станом на 21 квітня на Житомирщині, Запоріжжі, Київщині, Миколаївщині, Сумщині, Харківщині, Херсонщині та Чернігівщині деокупували понад 900 населених пунктів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter