На Херсонщині під варту відправили чотирьох мешканок, які допомагали росіянам проводити “референдум”

Дата: 27 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На деокупованій Херсонщині під варту відправили чотирьох місцевих мешканок, які допомагали росіянам проводити так званий “референдум”. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Жінки, яким повідомили про підозри у колабораційній діяльності, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, за даними слідства, погодилися взяти участь у роботі виборчої комісії. 

З 23-го по 27 вересня вони у супроводі озброєних представників Росії ходили по домівках людей з бюлетенями та урною, “рекомендуючи” брати участь у незаконному голосуванні. Після його завершення підозрювані передали бюлетені так званій голові виборчої комісії. 

У разі, якщо суд доведе їхню провину, їм загрожує позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від десяти до п’ятнадцяти років. Окрім цього, у них можуть конфіскувати майно. 

Нагадаємо, що суд визнав жителя Одещини винним у державній зраді та участі в терористичній організації й засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Чоловік зв’язався з ватажками бойовиків на Донеччині та передавав їм дані про ЗСУ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter