На Херсонщині евакуювали вже близько тисячі людей

Дата: 06 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Із зон підтоплення, що трапилося внаслідок підриву російськими військовими Каховської ГЕС, у деокупованих районах Херсонської області рятувальники евакуювали вже близько тисячі людей. 

Про це повідомили в ДСНС. 

Фото: ДСНС

У регіоні сповіщають людей про евакуацію, зокрема гучномовцями. Вивезенням займаються спільно рятувальники, волонтери, поліція та місцеві посадовці. ZMINA вже зібрала контакти волонтерів та організацій, що евакуюють населення і тварин. 

З населених пунктів Херсонщини людей евакуюють автобусами до Херсона, далі до Миколаєва і звідти до Хмельницького, Одеси, Кропивницького, Києва й інших міст, повідомляли в Мінреінтеграції. 

У ДСНС кажуть, що з Києва на Херсонщину вирушили мобільно-оперативна група фахівців, а також техніка підвищеної прохідності, наприклад болотоходи, й мобільні очисні станції та автівки для підвезення питної води. 

Фото: ДСНС

У Києві на брифінгу керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла, що на правому березні Дніпра поки не зафіксували критичних ситуацій, утім підвищення води очікують уже незабаром.

Фото: ДСНС

Водночас лівий берег, який нині окупований Росією, постраждав більше. Гуменюк зазначила, що Росія “глушить” зв’язок, щоб люди в окупації не могли отримувати повідомлень з іншого берега. 

 
Вигляд на Каховську ГЕС після підриву з боку Нової Каховки. Фото: телеграм-канал УНІАН

Внаслідок підвищення рівня води на Херсонщині посилилася мінна небезпека. У мережі вже поширюють ролики з підривами мін, які до цього були в землі. 

Нагадаємо, що російські військові обстріляли Херсон на тлі евакуації мешканців після підриву Каховської ГЕС. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter