На Херсонщині двоє російських окупантів 12 годин ґвалтували матір чотирьох дітей

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У одному з населених пунктів на Херсонщині двоє російських солдатів 12 годин ґвалтували матір чотирьох дітей — це сталося після того, як один з місцевих жителів повідомив окупантам, що її чоловік воював у лавах ЗСУ.

Про це пише британське видання Daily Mail.

Джерело: bes-reporter.com

Описуючи напад, який стався 3 квітня, жінка розповіла, що була в магазині, коли увійшли російські солдати й почали розмовляти з покупцями. Один з місцевих вказав на неї зі словами: “Вона бандерівка!”.

Після цього жінка швидко вийшла з магазину й пішла додому, проте росіяни зайшли в будинок слідом за нею. 

“Не кажучи ні слова, вони штовхнули мене на ліжко, притисли автоматом і роздягли. Говорили мало, іноді називали мене “бандерівкою” або говорили один одному “твоя черга”. О 4-й ранку вони пішли”, — розповіла вона.

Після того, що сталося, жінка каже, що втратила бажання жити. Вона також пообіцяла знайти тих, хто зрадив її, попередивши: “Я вкажу пальцем на людей, які видали мене. Я вкажу їх своєму чоловікові”.

Жінка не розмовляла ні з лікарем, ні з психологом щодо того, що сталося. Першу допомогу надала собі сама, оскільки є акушеркою.

“Я просто хочу знову зустрітися зі своїми дітьми”, — сказала вона.

Раніше ZMINA писала про те, що правоохоронці розпочали низку кримінальних проваджень за фактами знущань та зґвалтувань жінок та дівчат в Донецькій, Київській, Харківській та Херсонській областях.

Українські правоохоронці запроваджують механізм фіксації зґвалтування окупантами українських жінок, а також, зважаючи на чутливість питання, впроваджується окремий формат роботи з потерпілими.

Прокурори працюють з правозахисниками та громадськими організаціями, які забезпечують надання постраждалим домедичної, медичної, психологічної допомоги та лікування.

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла про нові зафіксовані факти сексуального насильства, зокрема над дітьми, на Київщині.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
 
Зокрема, це умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, зґвалтування, руйнування і привласнення майна, не спричинене військовою необхідністю, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, використання населення як “живих щитів”, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні й культурні установи, розграбування суспільної й особистої власності тощо.
 
Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
 
Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter