На Харківщині затвердили примусову евакуацію 275 дітей

Дата: 02 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Харківська ОВА через складну безпекову ситуацію в області схвалила примусову евакуацію 275 дітей з їхніми родинами із 66 населених пунктів, зокрема прифронтових.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фото: “Інтерфакс-Україна”

Евакуацію протягом 45 діб проведуть із Кіндрашівської, Купʼянської, Курилівської, Петропавлівської, Дворічанської та Вільхуватської територіальних громад Куп’янського району Харківської області. 

Евакуйованих дітей у супроводі одного з батьків або ж законного представника забезпечать безоплатним прихистком, гуманітарною допомогою та психологічною підтримкою.

На Харківщині вже розгорнули збірний і приймальний пункти евакуації.

Охочі евакуюватися з територій, наближених до лінії фронту, можуть цілодобово телефонувати за номером гарячої лінії Харківської ОВА 0 800 339 291.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48 або ж написати нам у месенджери (ватсап, телеграм, вайбер) на номер (096) 078-84-33.

Нагадаємо, що на території 23 населених пунктів Херсонської області, де оголошена примусова евакуація, досі залишаються 637 дітей. 27 жовтня з цих територій евакуювали 32 дитини та їхні родини, 28 жовтня – 9 дорослих і чотирьох дітей. З 4 жовтня евакуювали 147 дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter