На Харківщині затримали жінку, яка знімалася у пропагандистському відео РФ

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На Харківщині правоохоронці затримали 60-річну жінку, яка під час окупації Великого Бурлука та навколишніх сіл знімалася у російському пропагандистському відео.

Про це повідомив начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Сергія Болвінова

Свого часу фігурантка справи переїхала з Донеччині до села Манцівка Великобурлуцького району на Харківщині.

“Ця жінка вже бачила війну РФ проти України з 2014 року, але усе одно підтримувала “руський мір”. Більш того, переїхала вона до Харківської області, а не до росіян”, — написав Болвінов.

Великий Бурлук та села навколо нього окупували вже 25 лютого. З самого початку окупації жінка підтримувала збройну агресію проти України та окупаційну адміністрацію, уточнив він.

“П’ятого вересня, ще під час окупації, вона взяла участь у зніманнях сюжету російського “Першого каналу”, де розповіла про позитивні настрої щодо окупації, прославляла та виправдовувала дії представників РФ”, — розповів начальник слідчого управління.

Наразі всі докази — відеоматеріали та свідчення місцевих мешканців зібрані, жінці вручили підозру у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого частиною 6 статті 111-1 КК України “Колабораційна діяльність” — організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та/або на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України, за відсутності ознак державної зради, активна участь у таких заходах.

Санкція статті — позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Харківщині правоохоронці порушили вже 12 кримінальних справ щодо освітян, які пішли на співпрацю з російськими військовими. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter