У Куп’янську затримали колаборанта, який під час окупації фабрикував справи проти учасників руху опору

Дата: 25 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Працівники Служби Безпеки України затримали на Харківщині колаборанта, який під час окупації Куп’янська влаштувався “експертом” до так званого “МВС РФ” і фабрикував справи проти учасників руху опору в регіоні. Тепер чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

“Зловмисником виявився мешканець Куп’янська, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників. Під час окупації міста він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і влаштувався до створеного агресором “управління внутрішніх справ”. Там його призначили “експертом” у складі “експертно-криміналістичного відділення” окупаційного органу”, – йдеться у повідомленні.

На цій посаді він брав участь у фабрикуванні справ проти учасників руху опору в регіоні. Для цього використовував “підкинуті речові докази” для оформлення необхідних росіянам “експертних висновків”. За це колаборант щомісяця одержував плату в російських рублях.

Після звільнення міста зловмисник переховувався в одному з місцевих приватних будинків.

СБУ встановила його місцеперебування та затримала.

Йому загрожує до 15 років ув’язнення за статтею “Колабораційна діяльність”.

Нагадаємо, у грудні минулого року, правоохоронці викрили двох мешканців Херсона, які добровільно співпрацювали з росіянами під час окупації міста та переслідували і затримували херсонців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter