На Харківщині затримали експоліцейську, яка добровільно співпрацювала з окупантами

Дата: 05 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Харківській області правоохоронці затримали колишню поліцейську, яка під час окупації працювала на посаді в.о. старшого участкового інспектора та ще одну колаборантку, яка також добровільно погодилась працювати на окупаційну адміністрацію.

Про це повідомляє поліція Харківської областіДБР та прокуратура Харківщини.

“4 листопада поліцейські сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського райвідділу поліції затримали колишнього дільничного офіцера поліції вказаного підрозділу. Поліцейська у червні цього року була звільнена зі служби в лавах поліції за невихід з окупації. Відомо, що жінка добровільно передала видану їй табельну вогнепальну зброю військовим РФ та працювала на посаді “и.о. старшего участкового інспектора”, – йдеться в повідомленні.

Після деокупації колишня поліцейська переховувалась у підвальних приміщеннях у селищі Дворічна.

Відповідно до санкції статті 208 Кримінального процесуального кодексу України їй загрожує позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна або без такої.

Про ще один факт викриття колабораційної діяльності на деокупованій Харківщині повідомляє прокуратура.

Під час досудового розслідування слідчими було встановлено, що мешканка міста Балаклія добровільно погодилась працювати на окупаційну адміністрацію та отримала посаду “начальника відділу освіти Балаклійського ТУ Ізюмського району Харківської області“. Вона навіть уклала псевдотрудовий договір з так званим “головою тимчасової ВЦА м. Балаклія“.

Колаборантка виконувала цілу низку функцій:

  • здійснювала керівництво діяльністю відділу;
  • брала участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади;
  • видавала накази про прийняття працівників на роботу;
  • укладала трудові договори з працівниками;
  • організовувала та проводила колективні наради;
  • надавала вказівки працівникам навчальних закладів щодо виконання робіт;
  • складала табелі обліку робочого часу працівників відділу, навчальних закладів та відомості про нарахування заробітної плати у російських рублях.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, мешканку одного із селищ Житомирської області, яка шпигувала на користь російських окупантів і повідомляла про переміщення української військової техніки на північному напрямку, засудили до семи років позбавлення волі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter