На Харківщині виявили тіла двох цивільних, яких закатував російський спецпідрозділ

Дата: 05 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На території бази відпочинку в Харківській області правоохоронці виявили два тіла цивільних, яких убили російські бійці спецпідрозділу. Руки загиблих чоловіків були зʼєднані кайданками.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Фото: Володимир Тимошко

Під час огляду бази відпочинку “Світло шахтаря” в селі Новоплатонівка Борівської територіальної громади виявили два трупи цивільних віком приблизно 30–35 років. Тіла загиблих знайшли в ямі завглибшки 4 метри. Ліва рука одного чоловіка була з’єднана кайданками з правою рукою другого загиблого.

Також під час огляду на черепі одного з чоловіків виявили перелом скроневої ділянки, у другого – вогнепальне поранення черепа.

За попередніми даними, чоловіків убив російський спецпідрозділ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на вказаній базі в складі 250–350 осіб з періодичною ротацією. 

Наразі тіла чоловіків скерували на судово-медичну експертизу. Також правоохоронці на місці злочину вилучили вісім хомутів та дві мотузки. 

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що на Харківщині правоохоронці виявили ще одну катівню російських окупантів, де вони били цивільних та знущалися з військових. Крім того, окупанти виганяли місцевих жителів із власних будинків і селилися там. Після себе росіяни залишили розграбовані будинки, бруд та нечистоти. А в будинках, у яких жили, – “розтяжки” на дверях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter