На Харківщині шахраї ошукували людей, пропонуючи оформити соцдопомогу та виплати від міжнародних організацій

Дата: 20 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Харківській області правоохоронці викрили угрупування, яке підозрюють у шахрайстві під виглядом оформлення соціальної допомоги. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Вилучені в підозрюваних речі

Організували протиправну діяльність двоє мешканців Харківщини, а до роботи залучили ще двох спільників.

Вони, як кажуть слідчі, створили фішингові сайти, інтерфейс яких зробили подібним до офіційних вебресурсів держбанків. Небезпечні посилання поширювали на вебсайтах та в месенджерах. 

“Пропонували заповнити онлайн-форми для отримання фінансової допомоги від міжнародних організацій або виплати соціальної допомоги від держави, у тому числі єПідтримки. Перейшовши за посиланнями, потерпілі потрапляли на фішинговий ресурс, де вводили дані банківських карток. У такий спосіб зловмисники отримували доступ до рахунків громадян та привласнювали їх заощадження”, – розповідають у поліції про схему. 

За результатами розслідування правоохоронці встановили 13 епізодів злочинної діяльності членів угруповання.

Нині всіх фігурантів відправили під варту. Якщо суд визнає їх винними, то вони можуть отримати до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що в умовах повномасштабної війни кількість громадян, яким потрібна допомога та соціальний захист, значно зросла, тож цим користуються зловмисники. 

Нещодавно двоє аферистів ошукали понад пів сотні переселенців, обіцяючи допомогу від міжнародних партнерів. 

Фотографія обкладинки: coverr.co

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter