На Харківщині літній чоловік підірвався на міні “Пелюстка” у лісі

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На деокупованій Харківщині внаслідок вибуху протипіхотної міни ПФМ-1 “Пелюстка” постраждав 73-річний чоловік.

Про це повідомили в Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Фото з відкритих джерел

23 червня в результаті вибуху протипіхотної міни отримав множинні поранення обличчя, рук та тіла 73-річний мешканець с. Артемівка Чугуївського району. За попередніми даними, чоловік 1950 року народження, перебуваючи у лісі, підняв протипіхотну міну Пелюстка, яка здетонувала в руках“, – йдеться у повідомленні.

Наразі постраждалого ушпиталили.

Правоохоронці зазначають, що міна ПФМ-1 – це надзвичайно небезпечний предмет, для приведення в дію якого достатньо натиску кількох кілограмів.

У ДСНС вчергове закликали мешканців деокупованих територій бути вкрай обережними, не чіпати підозрілі предмети, не переміщати та не намагатися самотужки знешкодити.

У разі виявлення підозрілого предмета треба обов‘язково повідомити про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами “101” або “102”.

Нагадаємо, 18 червня на Харківщині на території деокупованого села Токарівка Дергачівської громади 52-річний чоловік випадково наступив на ворожу протипіхотну міну ПФМ-1 “Пелюстка”, яка лежала у високій траві.

Внаслідок вибуху чоловік отримав травматичну ампутацію пальців правої ступні, його відправили на лікування у медзаклад.

Також у травні у селі Руські Тишки Харківської області 43-річний чоловік на власному подвір’ї підірвався на міні  “Пелюстка”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter