На Форумі розвитку громадянського суспільства відзначили п’ять найкращих практик з організаційного розвитку

Дата: 02 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Під час десятого Форуму розвитку громадянського суспільства, який відбувся у Києві, відзначили п’ять найкращих практик з організаційного розвитку серед організацій громадянського суспільства.

Переможців визначало відкрите голосування та експертне журі, передає ZMINA.

  • “Адвокаційною кампанією року” визнали загальнонаціональну адвокаційну кампанію #Коженголосвпливає громадського холдингу “Група Впливу”.
  • У номінації “Піар-кампанія року” перемогла кампанія Асоціації саперів “Очистимо Донбас разом!”.
  • “Фандрейзинговою кампанією року” стала “COVID-19: об’єднатися, аби вижити” від фонду “Твоя опора”.
  • “Об’єднанням або коаліцією року” визнано “Коаліцію ветеранських просторів”.
  • Відзнаку в номінації “Прорив в організаційному розвитку” отримала ГО “ДеЮре”.
Учасники форуму

Ювілейний Форум розвитку громадянського суспільства “Незалежність – це ми” зібрав 1,8 тисячі учасників з усієї України. Ще майже три тисячі осіб переглянули онлайн-трансляції на сайті та у фейсбуку. 

У заході взяли участь директор Місії Агентства США з міжнародного розвитку Джеймс Хоуп, заступник керівника Офісу президента Олексій Дніпров, посол Королівства Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен, постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Ґерчева, старший координатор програм Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Карін Рьольке.

На форумі виступали та дискутували кілька сотень спікерів. Серед них – акторка, громадська діячка Ірма Вітовська, письменник Любко Дереш, історик Ярослав Грицак, співзасновник YouTube-каналу “Телебачення Торонто”, ведучий Роман Вінтонів (Майкл Щур), активісти та лідери громадських та благодійних організацій.

Олена Зеленська

Під час свого виступу на форумі дружина президента України Олена Зеленська відзначила високу довіру українців до громадських організацій. Вона також наголосила на тому, що розпочаті в країні зміни можна здійснити лише спільними зусиллями держави й суспільства.

Перша леді нагадала, що зроблено та робиться у співпраці з громадськими організаціями.

  • CultFood і Національна асоціація громадського харчування допомагають державі з упровадженням реформи шкільного харчування.
  • EdCamp Ukraine проводить навчання для педагогів із толерантності та гендерної рівності.
  • Ла Cтрада-Україна організує тренінги для державних органів з протидії сімейному насильству.
  • Центр прав людини ZMINA допомагає у реформуванні законодавства.
Під час Форуму працювали 10 локацій, де відбулися 16 панельних та інтерактивних дискусій, 16 навчальних воркшопів та майстер-класів, 17 донорських презентацій, 4 партнерські виставки та ін.

Форум розвитку громадянського суспільства – це національна платформа для навчання, спілкування та обміну досвідом у сфері організаційного розвитку благодійних та громадських організацій. Започаткований 2012 року. Нинішнього року був присвячений 30-й річниці відновлення незалежності України та відбувся під гаслом “Незалежність – це ми”.  

Всі фото надані організаторами форуму

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter