На фронті загинув бойовий медик та Народний Герой України Роман Бабич

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

На фронті, захищаючи Україну від російської агресії, загинув Народний Герой України, бойовий медик Роман Бабич. 

Про це повідомили в окремому медичному загоні спецпризначення “Білі берети – Рівне”.

Бабич з орденом “Народний Герой України”. Фото: veterano.com.ua

Бабич уродженець Сумщини.

Медичну освіту він отримав у Національному медичному університеті імені Богомольця за спеціальністю “Лікар загальної практики”. У 2014-му Бабич прийшов у військкомат записатися добровольцем, коли росіяни окупували Крим, але йому відмовили, а вже у вересні того ж року призвали до ЗСУ. Він мав позивний “Диск”.

Бабич евакуював поранених та загиблих із Донецького аеропорту, Авдіївки, Пісків, Водяного, Опитного, Тоненького, з опорних пунктів шахти Бутівка та РЛС “Зеніт”. Колеги кажуть, що врятувати йому вдалось не менше шести сотень життів.

За врятоване життя чоловіку особисто дякував лідер “Правого сектору” Дмитро Ярош, а медичний пункт, яким у роки проведення АТО керував Бабич, називали, за спогадами колег, найкращим. 

“Всі картинки нашої дружби та знайомства від Тоненького, перед очима… Легких тобі хмаринок”, написала знайома військового Ганна Майборода.

“Роман завжди хотів бути лікарем і допомагати людям. Він реалізував цю мрію: спочатку рятуючи життя військових в АТО, потім навчаючи азам першої невідкладної медичної допомоги цивільних… Його любили усі – і дорослі, і діти, а від його щирої посмішки завжди хотілось посміхнутись у відповідь. І в нашій пам’яті він назавжди залишиться таким: сильним, харизматичним та з чарівною посмішкою. Він був нашим янголом за життя, ним і залишиться”,пригадують про Романа колеги зі страхової компанії, де він працював директором департаменту.

Фото: фейсбук-сторінка TAS Life Insurance

Ймовірно, останні фотографії Бабича, зроблені 24 січня, опублікувала пресофіцерка 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” Ірина Рибакова. Бабич служив у цій бригаді.

Фото: Ірина Рибакова

“У той день, позавчора, я приїхала до наших медиків, просто привітатися й обійнятися. Привезли поранених, і Роман разом із колегами рятували життя. Я називаю це таїнством порятунку, бо дії наших медиків, а зокрема хірургів, завжди виглядають дивовижно”, – пригадує Рибакова. 

Фото: Ірина Рибакова

У 2015 році Бабич отримав громадську відзнаку “Народний герой України”.

Допомогти рідним загиблого медика можна за посиланням на монобанку. Або за номером картки 5168 7453 0171 3076 (Бабич Людмила Юріївна).

Нагадаємо, що торік на фронті загинув активіст Роман Ратушний

Про життя та діяльність Романа, а також спогади про нього ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter