На Донеччині від обстрілів окупантів двоє дітей отримали смертельні поранення

Дата: 26 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
За понад два місяці повномасштабної війни з Росією в Україні загинули 217 дітей і ще щонайменше 391 дитина була поранена.
 
Про це станом на ранок 26 квітня повідомили в Офісі генпрокурора. 

За даними відомства, 25 квітня внаслідок обстрілу російськими окупантами житлових будинків у місті Лиман Донецької області від отриманих поранень загинуло двоє дітей 9 та 13 років.

Того ж дня, у Бахмачі на Чернігівщині у власному будинку внаслідок вибуху невідомого предмета тяжко травмувався 15-річний хлопець, який через декілька годин помер у лікарні.

23–24 квітня окупанти вкотре обстріляли Харківську область. У місті Чугуїв внаслідок обстрілу отримав поранення 11-річний хлопчик.

23 квітня через обстріл села Турове Богодухівського району на Харківщині отримала поранення 12-річна дитина.

“Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 127, Київській – 114, Харківській – 93, Чернігівській – 66, Херсонській – 44, Миколаївській – 43, Луганській – 37, Запорізькій – 27, Сумській – 17, у Києві – 16,  Житомирській – 15”, – йдеться в повідомленні.

В Офісі генпрокурора наголошують, що ці дані не остаточні, оскільки триває встановлення загиблих і поранених у місцях активних бойових дій, на тимчасово окупованих та вже звільнених територіях.

Окрім того, наслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 1 508 закладів освіти, з них 102 зруйновано повністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter