На Донеччині чоловіка, який бив сина ременем і капцями, засудили до умовного терміну

Дата: 25 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У Донецькій області суд міста Дружківки визнав чоловіка винним у катуванні свого чотирирічного сина. Обвинуваченого засудили до трьох років позбавлення волі умовно.

Про це повідомляє видання “Судовий репортер” із посиланням на вирок суду.

Фото: Pixabay

За даними слідства, обвинувачений, який мешкав із колишньою дружиною та дитиною в одному будинку, у серпні минулого року вирішив провчити сина за те, що той в гостях у бабусі бешкетував. Узявши ремінь, він почав бити хлопчика по сідницях, а потім ще кілька разів ударив гумовим капцем. 

Через дві години по тому чоловік разом з ексдружиною та сином вийшли рвати траву. Хлопчик зірвав травинки і почав їх жувати, не реагуючи на зауваження цього не робити. Розлютившись, чоловік узяв до рук капці і завдав дитині приблизно десять ударів по сідницях.

У вересні минулого року кривднику повідомили про підозру. У матеріалах справи йдеться про те, що крім крововиливів та синців в області сідниць і стегон, медики зафіксували у чотирирічного хлопчика закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку та сліди інших тілесних ушкоджень, які дитина отримала раніше.

“Суд кваліфікував поведінку чоловіка за ч.1 ст.127 ККУ як катування, тобто умисне діяння, спрямоване на заподіяння особі сильного фізичного болю і морального страждання, шляхом нанесення побоїв, з метою покарати за вчинене”, – йдеться у матеріалах справи.

Під час судового засідання батько визнав свою вину і просив суворо його не карати.

Суд призначив 3 роки позбавлення волі умовно, звільнивши чоловіка з іспитовим строком на 2 роки.

Нагадаємо, у середині лютого поточного року у Києві правоохоронці оголосили підозри чотирьом вихователям корекційного дитячого садка, які катували та знущалися з дітей. Так, у приміщенні приватного закладу серед “методів” виховання було фізичне та психологічне насильство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter