На Донеччині біля Бахмута загинув фотограф Майдану, снайпер батальйону “Свобода” Роман Чорномаз

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На Донеччині в боях біля Бахмута загинув фотограф, учасник Революції гідності, військовослужбовець Національної гвардії України, який служив у складі батальйону “Свобода”, Роман Чорномаз.

Про це повідомив екснардеп Олег Тягнибок на своїй сторінці у фейсбуку.

Роман Чорномаз. Фото з соцмереж

Роман народився та виріс в особливій патріотичній сім’ї, розповів політик: його батьки були дисидентами.

“Тато відсидів за політичним кримінальним обвинуваченням, його арештували прямо на весіллі. Роман не міг не продовжити справу своїх батьків, і після початку російського вторгнення змінив професію професійного фотографа на роботу снайпера у складі батальйону “Свобода”, — уточнив Тягнибок.

Захисник України воював, зокрема, в Сєвєродонецьку та під Бахмутом. Був на ротації, після чого повернувся до виконання завдань на напрямках найзапекліших боїв.

На фейсбук-сторінці спільноти “Цифровий архів Майдану” розповіли, що Роман Чорномаз народився і мешкав в Умані на Черкащині, займався фермерством і фотографією.

Був активним учасником Майдану, брав участь у подіях на вулиці Грушевського. 20 лютого 2014 року зафіксував на камеру розстріл беззбройних людей на Інститутській.

З початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт, воював у складі батальйону “Свобода”. Був снайпером.

Тут також дали посилання на фотоальбом зі світлинами, які Роман зробив 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

Раніше ZNINA повідомляла про те, що під Бахмутом загинув волонтер, голова громадської організації учасників АТО Білозерського району, військовослужбовець Сергій Зелінський.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter