На Донбасі бойовики збільшують мінні поля

Дата: 18 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Проросійські бойовики заміновують тимчасово непідконтрольну уряду України територію в Донецькій і Луганській областях.

Про це повідомили в Операції об’єднаних сил з посиланням на дані безпілотника СММ ОБСЄ.

За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 17 вересня 2020 року, під час виконання спостережного польоту безпілотний…

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation Пʼятниця, 18 вересня 2020 р.

Лише 13 вересня спостерігачі помітили 14 протитанкових мін, установлених поперек автошляху поблизу Саханки Донецької області. Також вісім протитанкових мін, розміщених в один ряд поперек автошляху, і 20 протитанкових мін, установлених нещільними групами на східній та західній смугах руху цього ж автошляху, було зафіксовано поблизу населеного пункту Весела Гора на Луганщині.

16 вересня в населеному пункті Веселе Донецької області спостерігачі вперше побачили шість фрагментів боєприпасів, із них чотири оцінено як металеві труби від реактивних снарядів реактивної системи залпового вогню (РСЗВ; БМ-21 “Град”, 122 мм), а два – як хвостові стабілізатори 120-міліметрових мінометних мін.

Україна наголосила, що бойовики вкотре збільшують мінні поля, розміщують боєприпаси в житлових масивах, чим наражають на небезпеку мирних жителів Донбасу. Також вищезгадані факти вказують на порушення Мінських домовленостей та досягнутих наприкінці липня домовленостей щодо посилення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, міни та нерозірвані снаряди, за даними ООН, становлять загрозу життю двох мільйонів людей на Сході України. За даними Міноборони, від початку збройної агресії Російської Федерації на Донбасі внаслідок підриву на мінах загинули 269 цивільних осіб, 27 із них – діти.

ZMINA докладно розповідала про те, скільки дітей постраждало від мін на Донбасі і яка їм потрібна допомога.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter