На деокупованій Харківщині автівка підірвалася на вибухівці, є загиблий та поранений

Дата: 24 Березня 2023
A+ A- Підписатися

На деокупованій території Харківського району вантажівка підірвалася на вибуховому пристрої, внаслідок вибуху один чоловік загинув, інший отримав поранення.

Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“У піщаному кар’єрі с. Сороківка Харківського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався вантажний автомобіль МАЗ місцевого підприємства. 56-річний водій авто отримав вибухову травму та був госпіталізований. 64-річний директор підприємства від отриманих внаслідок вибуху травм загинув”, – йдеться у повідомленні.

Очільник ОВА вкотре нагадав, що мінна небезпека в області залишається дуже високою. 

Крім того, у Харкові потребують розмінування кладовища та лісопосадки, їх відвідувати поки небезпечно. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов

“Основне розмінування відбулося. Зараз є певні труднощі, і ми разом із працівниками ДСНС будемо розміновувати все більше лісопосадок і кладовищ, бо це дуже потрібно. Лісосмуги, зелені зони й кладовища, де були і “прильоти”, і велися бойові дії”, сказав Терехов. 

За інформацією міського комунального підприємства “Ритуал”, небезпечно відвідувати міське кладовище №17, яке знаходиться на кільцевій дорозі.

“Там і досі піротехніки виявляють вибухонебезпечні предмети. Найбільш підступною є міна “Пелюстка”, яка встановлюється дистанційно і зливається з травою та листям”, наголосили в КП.

Нагадаємо, упродовж року сапери Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідували понад 60 тисяч вибухонебезпечних предметів на деокупованих територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter