На деокупованій частині Донеччини виявили 268 тіл людей, які загинули від рук військових РФ

Дата: 27 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На звільнених територіях Донецької області правоохоронці виявили 268 тіл загиблих українців. Тільки у Лиманській та Святогірській громадах зайшли вже 83 поховання.

Про це на брифінгу повідомила пресофіцерка поліції Донеччини Олександра Гаврилко.

Поліцейські проводять ексгумацію тіл у Лимані. Фото: поліція Донеччини

“Загалом 268 – це тіла загиблих громадян, які знаходили на деокупованих територіях. А з них 146 – це саме ексгумованих”, – сказала Гаврилко.

За її словами, лише у Лиманській та Святогірській громадах правоохоронці виявили 83 поховання.

“У нас зараз статистика така – всього зафіксовано 83 захоронення. З них 33 – у Святогірську та 50 – в Лимані. Два з них – це масові захоронення на кладовищі цивільних та військових”, – зазначила пресофіцерка.

Також вона констатувала збільшення кількості звернень до поліції місцевих жителів з деокупованих територій. За її словами, з початку деокупації поліція отримала приблизно 900 звернень від громадян про адміністративні та кримінальні правопорушення.

“І навіть, якщо люди просто звертаються до нас щодо захоронень, ми відбираємо відразу біологічні матеріали для ДНК. Це на перспективу ми працюємо, бо люди, якщо зразу не звернуться, можуть звернутися пізніше. Щоб ми мали змогу провести експертизу і встановити особи загиблих”, — пояснила пресофіцерка.

Гаврилко закликала людей, у яких родичі проживали на деокупованих територіях і хтось із них загинув, співпрацювати з поліцією і, якщо потрібно, надавати біологічні матеріали для ідентифікації загиблих.

Нагадаємо, на Харківщині у Борівському районі правоохоронці виявили ще одне масове поховання. У братській могилі у квітні поховали щонайменше 17 людей — військових та цивільних. Тепер тіла загиблих відправляють на експертизу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter