На Центральному вокзалі Києва відкрили пункт обігріву

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

На території Центрального залізничного вокзалу в Києві відкрили пункт обігріву.

Про це повідомили в Солом’янській районній держадміністрації столиці. 

? Володимир Бялковський перевірив роботу пункту обігріву на Центральному залізничному вокзаліУ зв'язку з наближенням…

Gepostet von Солом’янська районна в місті Києві державна адміністрація am Samstag, 23. November 2019

У пункті обігріву, який можна знайти біля критого паркінгу залізничного вокзалу, є зал з місцями для сидіння, туалет і душова кімната. За словами чиновників, у ньому прийматимуть безхатченків та загалом усіх, хто потребує допомоги.

В адміністрації району нагадали, що на його території з настанням холодної пори року цілодобово працюють пункти обігріву в Будинку соціального піклування на вул. Суздальській, 4/6. Також незабаром такі пункти запрацюють на вул. Волинській, 2, та на бульварі Вацлава Гавела, 83а.

Як відомо, достеменної кількості людей, що не мають дому, в Україні немає. На кінець минулого року Центр обліку бездомних осіб зареєстрував у Києві 1628 таких людей, однак волонтери, які працюють з безхатченками, кажуть, що їхня кількість останніми роками збільшилась

Минулого року на початку січня у Києві біля однієї з лікарень знайшли тіло чоловіка без постійного місця проживання. Він помер через переохолодження. Спочатку у медіа з’явилась інформація, що після побиття чоловік хотів отримати медичну допомогу, проте йому відмовили через відсутність грошей. У поліції цю версію не підтвердили, а медичні працівники зауважували, що у випадку невідкладної допомоги йому б ніхто не відмовив.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter