На “Чонгарі” запрацював центр надання адмінпослуг для кримчан

Дата: 12 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У сервісній зоні КПВВ “Чонгар” відкрився центр надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Про це повідомляє кореспондент видання ZMINA.

За словами начальниці ЦНАПу Новотроїцької сільради Ірини Собчишеної, центр працює з 11 лютого. Там надають 168 видів послуг.

Ірина Собчишена

“ЦНАП працює з учорашнього дня в тестовому режимі. Ми працюємо на повну силу. Ми отримали всі доступи до всіх державних реєстрів і вирішуємо земельні питання. Надаємо також 33 види соціальних послуг для людей з інвалідністю, матерів-одиначок, послуги з реєстрації бізнесу, нерухомості, видачі закордонних паспортів. Учора ми оформили два паспорти для виїзду за кордон для громадян України”, – розповіла Ірина Собчишена.

За її словами, громадяни України можуть також скористатись онлайн-послугами. Також у ЦНАПі адміністративні послуги можуть отримати нечуючі громадяни. Під час прийому фахівці центру залучають сурдоперекладачів. 

Після відкриття ЦНАПу на КПВВ “Чонгар” відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з прав людини деокупації і реінтеграції тимчасово окупованих територій. У ньому взяли участь міністерка з питань ветеранів і тимчасово окупованих територій Оксана Коляда та Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Паспортний контроль на КПВВ “Чонгар”

Учасники засідання оглянули режимну й сервісну зони КПВВ та дійшли до так званої “нулівки”. Народні депутати спілкувалися з людьми, які перетинали адмінмежу, та обговорювали причини перепон деокупації та реінтеграції Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter