На честь Дня камінґ-ауту низку будівель у Києві підсвітили веселковим прапором

Дата: 11 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

На честь Всесвітнього дня камінг-аутуі Процес добровільного й усвідомленого визнання людиною своєї сексуальної орієнтації чи гендерної приналежності. у столиці України громадська організація “КиївПрайд” підсвітила у веселкові кольори Річковий вокзал, Міністерство зовнішніх справ України та Києво-Могилянську академію.

Про це йдеться у пресрелізі організації.

Такі локації вибрали, зазначають у повідомленні, оскільки Поштова та Контрактова площі – місця збору квір-молоді, де досі трапляються напади на “зовнішньо неконформних” людей. Міністерство ж зовнішніх справ України активісти назвали символом руху країни до сучасного європейського простору, де права людини захищені на всіх рівнях. 

“Київ – європейська столиця, у якій ніхто не має права залякувати та переслідувати людей. Цією акцією ми говоримо про те, що вулиці міста належать усім, що вони мають бути безпечними для всіх нас, незалежно від сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак”, – коментує Ленні Емсон, директор “КиївПрайду”.

Нагадаємо, що у неділю, 19 вересня, у Києві вдесяте відбулася мирна хода за права ЛГБТ, яка, за словами організаторів, зібрала близько семи тисяч людей.

Фото на обкладинці: Богдан Маджента 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter