На Черкащині російська авіація вдарила по місту Сміла

Дата: 29 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

На Черкащині російська авіація завдала ракетного удару по місту Сміла.

Про це повідомив очільник області Ігор Табурець, а також проінформував у соцмережах заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

Наслідки російського удару по Смілі Наслідки російського удару по Смілі. Джерело: Олексій Кулеба

Попередньо поранення отримали шестеро людей, зруйновані 12 приватних будинків. На місці працюють всі екстрені служби. Людям оперативно надається допомога.

Наслідки російського удару по Смілі Наслідки російського удару по Смілі. Джерело: Олексій Кулеба

За даними Повітряних сил ЗСУ Смілу атакував бомбардувальник Ту-22М3, який несе крилаті ракети Х-22/Х-32. Про пуск ракети військові повідомляли о 14:50. Вона летіла з Курської області РФ через Сумщину.

Пізніше Суспільне повідомило, що внаслідок атаки 12 будинків пошкоджені, 9 людей травмовані, ще двоє перебувають у важкому стані.

Кілька місяців тому росіяни вже поцілили по одному з підприємств у місті. Всього у Смілі до повномасштабного вторгнення проживали близько 60 тисяч людей. Цей найбільше місто в межах області після Черкас і Умані.

Нагадаємо, що вночі та зранку 29 грудня російська армія атакувала Україну 158 засобами повітряного нападу: 122 ракетами різних типів та 36 ударними безпілотниками. Під ударом опинилися Львів, Харків, Запоріжжя, Одеса, Дніпро, Київ, Сумщина.

Станом на 12:20 29 грудня було відомо про щонайменше 16 загиблих та 83 поранених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter