На адмінмежі з Кримом затримали інженера бурової установки, який працював на Росію

Дата: 15 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Працівнику захопленого ПАТ “Чорноморнафтогаз” Руслану Годованцю українські правоохоронці повідомили про підозру через порушення порядку в’їзду на окупований півострів та виїзду з нього. Чоловіка виявили під час перетину КПВВ “Каланчак” на адмінмежі з окупованим Кримом.

Про це інформує пресслужба Прокуратури Автономної Республіки Крим.

Працівнику окупаційного підприємства “Чорноморнафтогаз” повідомили про підозру за фактом порушення порядку в’їзду-виїзду з або на тимчасово окуповану територію півострова Крим за ч. 2 ст. 332-1 Кримінального кодексу України.

Джерела “Української правди” в правоохоронних органах повідомили, що йдеться про Руслана Годованця.  

У “Чорноморнафтогазі” він працював на посаді інженера матеріально-технічного ресурсу плавучої бурової установки “Петро Годованець” і Після окупації перейменовано на "Крим- 2"..

“У період із 2015 року до травня 2021 року вказаний громадянин систематично виїжджав через закриті морські порти на окупованій території півострова до вказаної бурової установки, забезпечуючи її роботу. Цими діями підозрюваний сприяв незаконній розробці та використанню Російською Федерацією природних ресурсів у виключній (морській) економічній зоні України, чим спричинив шкоду інтересам держави”, – мовиться в повідомленні Прокуратури АРК.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter