На адмінкордоні з окупованим Кримом затримали активістку Алієву – з нею немає зв’язку 

Дата: 13 Січня 2020
A+ A- Підписатися
 
Про це у фейсбуку повідомляє “Кримська солідарність” із посиланням на матір активістки. 
 

У публікації йдеться, що мати активістки, Наджіє, та Гульсум виїжджали до Херсона для оформлення медичних документів та отримання медичної консультації. Першу після “бесіди” відпустили, а Гульсум з КПП вивезли у відділення поліції Армянська. 

Для надання юридичної допомоги Алієвій до відділу поліції виїхали адвокати Еміль Курбедінов і Едем Семедляєв. 

Нагадаємо, що Гульсум Алієва – донька фігуранта так званої справи “Хізб ут-Тахрір” Мусліма Алієва. Її вже вдруге затримують на КПП. 11 червня 2019 року вона намагалася перетнути адмінкордон окупованого Криму, проте її затримали співробітники ФСБ. Вони пояснили, що дівчина перебуває в розшуку за звинуваченням у “розпалюванні ненависті або ворожнечі” за пост у фейсбуку, а тому відвезли її до відділку в Армянську. 

За словами адвоката кримчанки Олексія Ладіна, підстав для доставлення активістки до відділку поліції в Армянську не було, а тому він розцінив такі дії силовиків як “дрібну капость”. Одразу після виходу з відділку Алієва, за словами адвоката, вирушила додому. 

Відомо, що справу проти Алієвої сфабрикували в липні 2018 року. Тоді силовики прийшли з обшуком до будинку активістки, а згодом склали на неї протокол. Члени “Кримської солідарності” заявляли, що обшук був спробою тиску і переслідування за активну правозахисну та журналістську діяльність доньки політв’язня. 

Невдовзі Алієву занесли до так званого списку “терористів та екстремістів”. На початку минулого року справу проти активістки закрили, але вона все ще перебуває в зазначеному списку.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter