МЗС висловило обурення прийняттям Херсонесу у власність Росії

Дата: 06 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Прийняття заповідника у федеральну власність порушує норми міжнародного права.

Про це йдеться в коментарі Міністерства закордонних справ України з приводу ухвалення 3 жовтня рішення урядом Російської Федерації щодо прийняття у федеральну власність Національного заповідника “Херсонес Таврійський”.

У міністерстві висловили обурення таким рішенням та зазначили, що статус розташованих на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь об’єктів культурної спадщини України жодним чином не змінюється.

У повідомленні зазначено, що “вчинення Російською Федерацією будь-яких дій на тимчасово окупованій території України, спрямованих, зокрема, на зміну юрисдикції щодо об’єктів культурної, індустріальної та технічної спадщини України, є прямим порушенням суверенних прав України, а також загальновизнаних норм та принципів міжнародного гуманітарного права“.

Українське МЗС вимагає негайно припинити міжнародні правопорушення на тимчасово окупованій території та заявляє про покладання відповідальності, зокрема і матеріальної, на російську сторону та незаконну владу Криму: “Російське рейдерство на державному рівні у культурній сфері стане одним з ключових питань на 197-й сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО, що розпочне свою роботу 7 жовтня 2015 року“.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter