МЗС домагатиметься, аби New York Times виправила карту з Кримом

Дата: 13 Листопада 2017
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ України має намір звернутись до американського видання New York Times через статтю, в якій окупований український Крим на мапі позначений “спірною” територією, а також замальований одним кольором із Росією.

Про це на сторінці у Twitter повідомила речниця МЗС України Мар’яна Беца.

“Крим не є “спірною” територією. Це тимчасово окупована територія України. Окупант відомий – Російська Федерація. Звернемося до New York Times. Помилки мають бути виправлені”, – повідомила Беца.

Як відомо,  11 листопада у New York Times з’явилася стаття про будівництво Росією мосту до окупованого Криму. Текст проілюстрували мапою, де захоплений український півострів зображений тим же кольором, що й Росія.

Цей матеріал викликав обурення у представників української і закордонної громадськості, серед яких були 13-й чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров і професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг.

Нагадаємо, 25 липня Міністерство закордонних справ України запустило другий етап проекту “Крим на карті світу”, в рамках якого відслідковуватиме некоректне позначення на мапах окупованого українського Криму як “російського”.

Як наголосили в МЗС, кожен може допомогти і долучитися: “просто відкрийте навігатори в своїх смартфонах/планшетах/автомобілях та подивіться, чи правильно позначена АР Крим на карті”.

Міністерство просить повідомляти про виявлені некоректні зображення на електронну адресу crimea@mfa.gov.ua або в коментарях до повідомлення про проект у Фейсбуці.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це “відновленням історичної справедливості”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter