МЗС Британії закликає владу Росії негайно звільнити Сенцова та Кольченка

Дата: 19 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Глава МЗС Британії Борис Джонсон закликав владу РФ негайно звільнити українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це Джонсон сказав у британському парламенті, передає Європейська правда.

“Ми дійсно стурбовані кількістю українських громадян, які висловили свою незгоду щодо незаконної анексії Криму і отримали тривалі тюремні ув’язнення, включаючи Сенцова і Кольченка. Ми звертаємося до російської влади з вимогою негайно звільнити їх”, – сказав Джонсон.

Глава британського МЗС також зазначив, що Британія та Росія продовжують співпрацю у деяких важливих напрямках, проте Британія має відігравати роль лідера у підтримці лінії збереження санкцій проти Росії через її дії в Сирії і Україні.

“Звичайно, це правильно, що Британія та РФ повинні продовжити співпрацювати і брати участь у тих сферах, де у нас є спільні інтереси, але через безжалісне та жорстоке поводження росіян в Україні і в Сирії, я сподіваюся, що Британія буде відігравати роль лідера у підтримці лінії збереження санкцій”, – сказав він.

Як відомо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд в російському Ростові-на-Дону засудив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно за начебто “підготовку терактів”.

Міжнародне співтовариство і правозахисники неодноразово закликали Росію повернути Україні її громадян.

За даними українських правозахисників, після звільнення Надії Савченко, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко в Росії продовжують утримувати за ґратами щонайменше 29 українців. Із них 15 – кримські татари.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter