МЗС закликало світ посили тиск на Росію

Дата: 20 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ закликало міжнародне співтовариство посилити політико-дипломатичний та економічний тиск на Росію для припинення збройної агресії проти України.

Відповідну заяву до шостих роковин початку збройної агресії опублікували на сайті відомства.

Дипломати нагадали міжнародним партнерам про те, що 20 лютого 2014 року російські війська розпочали окупацію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, підірвавши мир та безпеку на континенті. 

“Своїми протиправними діями Росія порушила основоположні принципи міжнародного права, на яких базуються міжнародні відносини в сучасному світі і які є основою для підтримки миру і стабільності, – принципи незастосування сили чи погрози силою, поваги до суверенітету і територіальної цілісності незалежних держав, а також непорушності кордонів”, – йдеться в заяві. 

МЗС також нагадало, що Росія ігнорує свої міжнародні зобов’язання як держави-окупанта, переслідуючи жителів окупованих територій тільки за вияв української ідентичності.

“Репресій зазнає корінний народ Криму – кримські татари. Переслідування за політичними мотивами на основі сфабрикованих звинувачень стало звичною практикою для російської окупаційної влади. До злочинів окупантів належать проведення незаконного призову до російських збройних сил, системна політика переселення мешканців Росії на тимчасово окуповані українські території з метою зміни їхнього демографічного складу, примусова паспортизація громадян України, прискорена мілітаризація окупованих територій”, – нагадали дипломати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter