МЗС України просить світ бойкотувати Auchan, Alcampo, Leroy Merlin і Decathlon за відмову піти з російського ринку

Дата: 26 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба просить споживачів з усього світу бойкотувати Auchan, Alcampo, Leroy Merlin і Decathlon за відмову піти з російського ринку.

Про це він написав у своєму твіттер-каналі.

“Своєю відмовою припинити бізнес-діяльність в Росії, Auchan Holding робить свідомий вибір й надалі спонсорувати російські звірства в Україні і отримувати кривавий прибуток. Я закликаю усіх споживачів і партнерів в усьому світі бойкотувати Auchan, Alcampo, Leroy Merlin і Decathlon”, – заявив міністр.

Раніше Дмитро Кулеба закликав до бойкоту Renault через відмову припинити роботу в Росії. Після цього Renault оголосив, що призупиняє роботу свого московського заводу.

Як відомо, українські студенти Стенфордського та Масачусетського університетів спільно створили сторінку, яка відстежує компанії, що “підтримують економіку Росії та фінансують війну”. Окрім детальної інформації про компанії, сайт також вказує на чіткі дії, які кожен може зробити, щоб переконати їх припинити бізнес в РФ. Можна долучитися до протестів, або анонімно надати інформацію про компанії, які продовжують працювати у країні-загарбнику.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter