МЗС Росії категорично відмовилося від посередництва Ердогана між Зеленським та Путіним

Дата: 01 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що про посередницьку роль Туреччини в урегулюванні конфлікту на Сході України не може бути й мови.

Про це сказала речниця російського відомства Марія Захарова на брифінгу 1 грудня, передає ТАСС

Марія Захарова

Вона категорично відкинула пропозицію турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана. 

“Ми, безумовно, вдячні турецькій стороні й, зокрема, президентові Туреччини за прагнення сприяти внутрішньоукраїнському врегулюванню. Важливим кроком у цьому напрямі міг би стати його внесок у переконання української влади відмовитися від агресивних планів щодо Донбасу, нарешті розпочати виконувати мінські домовленості в прямому діалозі з представниками Донецька та Луганська”, – сказала Захарова. 

Захарова знову заявила, що Росія нібито не є стороною конфлікту на Сході України, а його учасниками є Київ і “Донецьк та Луганськ”.

Російська Федерація домагається від Києва прямих перемовин з незаконними збройними формуваннями Донеччини та Луганщини. Утім, українська влада не визнає цих формувань як легітимних. 

Нагадаємо, 29 листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив готовність Анкари стати посередником між Росією та Україною, щоб забезпечити мир на тимчасово окупованих територіях України “з акцентом на становище кримських татар“.

Як повідомлялося раніше, за даними українських правозахисних організацій, усього у в’язницях Росії та тимчасово окупованого Криму наразі незаконно утримують щонайменше 127 людей. ZMINA та газета “День” у серії “День народження за ґратами” щомісяця розповідають історії політв’язнів та закликають небайдужих громадян писати їм листи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter