МЗС допомогло дістатися до ЄС українцю, якого не пустили на літак через протез: він не є військовим

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ допомогло громадянину України, якого нещодавно в аеропорту Тель-Авіва з рейсу літака угорської компанії Wizz Air висадили через протез. 

Про це розповів речник відомства Олег Ніколенко

Фото: фейсбук-сторінка Олега Ніколенка

Чоловіка звуть Олександр і нині він уже дістався до ЄС, звідки вирушить до України. 

“Незважаючи на офіційні вибачення авіакомпанії, вважаємо, що права українського громадянина були порушені. Очікуємо завершення службового розслідування, притягнення винних до відповідальності та виконання авіаперевізником зобов’язань перед пасажиром. Триматимемо це питання на контролі”, – каже Ніколенко. 

Історія Олександра стала відома після того, як один з пасажирів його літака записав відео з моментом висаджування чоловіка та виклав у мережу. Автор ролика зазначав, що потерпілий розповідав стюардесам, що є військовим, втратив ногу на фронті та летить до рідних після лікування. Інших підтверджень цьому немає, бо в ролику цих реплік не чути. 

Скриншот ролика з оригінальним підписом автора

Як каже Ніколенко, Олександр не є військовим, а ногу втратив унаслідок ДТП багато років тому.

“Але він є українським громадянином, тому для нас було обов’язком надати йому допомогу. Захист прав та інтересів усіх українців за кордоном, незалежно від їхньої професії та життєвих обставин, є абсолютним пріоритетом для МЗС України. Громадяни завжди можуть розраховувати на допомогу”, – додає МЗС. 

Нагадаємо, що цього року в Ужгороді працівники дитячого центру не впустили дівчинку на кріслі колісному, а після інциденту адміністратора закладу звільнили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter