Митрополита УПЦ МП Павла суд відправив під цілодобовий домашній арешт на 60 днів

Дата: 02 Квітня 2023
A+ A- Підписатися
Митрополита УПЦ МП Павла (Лебедя) Шевченківський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт на 60 днів. Наміснику Києво-Печерської лаври також доведеться носити електронний браслет.
 
Про це повідомляє “Громадське”.
 
Митрополит Павло

Митрополит відбуватиме домашній арешт за місцем реєстрації — у селі Вороньків Київської області. Сам Павло стверджує, що там немає зв‘язку, світла і навіть “ніде ночувати”.

Він назвав підозру політичною та заявив, що “завжди був проти агресії”.

“Я б хотів, щоб Росія залишила нас в спокої. Я нічого не зробив такого, щоб мене в чомусь звинувачували. Я завжди був проти агресії. Я зараз перебуваю в Україні. Це моя земля”, — сказав Павло.

Прокуратура просила, окрім домашнього арешту на 60 діб та носіння електронного браслета, заборонити митрополиту Павлу вести соцмережі та публікувати відеозвернення до суспільства. Таке клопотання суд вирішив не задовольняти.

Як відомо, спершу у суді оголосили перерву, адже хотіли перенести засідання на 3 квітня, оскільки митрополит скаржився на погіршення самопочуття. Але зрештою суд погодив примусовий привід Лебедя на засідання. В УПЦ заявляли, що митрополита Павла доставили в суд прямо з лікарні. 

Раніше ZMINA повідомляла, що намісника Києво-Печерської лаври підозрюють у розпалюванні релігійної ворожнечі та запереченні російської агресії. За цими статтями йому може загрожувати три роки позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter