Минулої доби росіяни випустили майже 500 снарядів по Херсонщині – загинуло двоє цивільних

Дата: 13 Липня 2023
A+ A- Підписатися

12 липня армія РФ випустила 487 снарядів по Херсонщині. Загинуло двоє мирних жителів, троє людей дістали поранення.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Наслідки російських обстрілів Херсонщини. Фото: поліція Херсонської області

За минулу добу противник здійснив 76 обстрілів, випустивши 487 снарядів з мінометів, артилерії, танків, “градів”, авіації, СПГ, БМП та БПЛА. По місту Херсон ворог випустив 33 снаряди“, – написав посадовець.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області.

Через російську агресію 2 людини загинули, ще 3 дістали поранення.

Наслідки російських обстрілів Херсонщини. Фото: поліція Херсонської області

Як повідомляє поліція Херсонської області, правоохоронці зафіксували 20 воєнних злочинів російських окупантів проти мирного населення Херсонщини.

За даними поліції, окупанти цілодобово обстрілювали населені пункти Бериславського, Каховського та Херсонського районів із РСЗВ, мінометів, артилерії, танків, авіації та БПЛА. Збройної атаки зазнали об’єкти цивільної та житлової інфраструктури.

Армія РФ завдала  авіаційних ударів по селищу Козацьке та селу Веселе Каховського району. Крім того, село Веселе постраждало від танкового обстрілу, там поранення отримав 40-річний чоловік.

У селі Гаврилівка Новоолександрівської громади під час артилерійського обстрілу у дворі власного будинку тяжко поранило 69-річного чоловіка, який того ж дня  від отриманих травм помер у лікарні.

У Херсоні під ворожий вогонь потрапили автомобільні мости, територія заводу, житлові квартали та прибережна зона. Окупанти пошкодили багатоквартирні та приватні будинки, автомобілі, зайнялися пожежі у складських приміщеннях та житловому секторі.

У Корабельному районі внаслідок артилерійського обстрілу через ворожий снаряд сталася пожежа у приватному будинку, тяжкі травми отримав 81-річний господар, він помер на місці. Його 80-річна дружина отримала мінно-вибухову травму та садна.

У селищі Антонівка внаслідок артилерійського обстрілу отримала поранення 70-річна жінка. Бригада екстреної медичної допомоги надала їй допомогу на місці.

Як повідомили правоохоронці, в поліцію надійшло повідомлення від жительки села Веселе Каховського району про те, що у період окупації населеного пункту російські військові розстріляли автомобіль, в якому рухалася заявниця та її 41-річний син. Від отриманих поранень син загинув.

Нагадаємо, унаслідок обстрілу російськими військовими Херсона 12 липня поранення отримала цивільна жінка, а ще один чоловік загинув. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter