Минулої доби російські військові обстріляли Донеччину понад два десятки разів: є загиблі та поранені

Дата: 19 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

За добу 18 квітня російські військові обстріляли територію Донеччини щонайменше 21 раз. 

Про це повідомили в Нацполіції. 

Наслідки обстрілів на Донеччині

Гатили з “Градів”, танків та іншого озброєння по Маріуполю, Авдіївці, Вугледару, Лиману, Краматорську, Мар’їнці, Красногорівці, Великій Новосілці, Новгородському, Нью-Йорку, Луганському, Шандриголові, Нікольсько-Святогірській громаді, Торську, Зарічному, Роздольному та Берестовому.

Унаслідок обстрілів є загиблі та поранені, серед яких дитина, однак їхню кількість правоохоронці не назвали. Також руйнувань зазнали 40 цивільних об’єктів, серед яких житлові будинки, церква, заклад освіти, комунальна інфраструктура й адміністративні будівлі. 

Щодо цих фактів поліцейські відкрили кримінальні провадження за статтями “Порушення законів і звичаїв війни” та “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”. 

Правоохоронці просять мешканців регіону дотримуватися комендантської години, не виїжджати самостійно неперевіреними маршрутами, адже російські військові розстрілюють цивільні авто, та попереджають, що в захоплених населених пунктах загарбники займаються мародерством і відбирають транспорт.

“Не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101. Окупант масово розповсюджує фейки, тож довіряйте виключно офіційним джерелам інформації”, – закликають у Нацполіції. 

Минулої доби російські війська посилили й обстріли Луганщини. Мешканців регіону, які досі не виїхали, місцева влада просить поквапитися з евакуацією. 

Напередодні президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 54-го дня війни сказав, що Росія розпочала битву за Донбас, до якої готувалась останніми тижнями. Також, за даними голови РНБО Олексія Данилова, РФ 18 квітня зробила спробу прориву української оборони по всій лінії фронту в Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Фотографія обкладинки: Національна поліція 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter