Минулої доби російські військові обстріляли дев’ять областей України

Дата: 17 Липня 2023
A+ A- Підписатися

За добу 16 липня російські військові загалом обстріляли території дев’ятьох областей України, пошкодивши цивільні об’єкти та поранивши й убивши цивільних людей. 

Про це розповіли в Military media center.

Гатили росіяни по Чернігівщині, Сумщині, Харківщині, Луганщині, Донеччині, Дніпропетровщині, Запоріжжю, Херсонщині та Миколаївщині. Загалом атакували 118 населених пунктів та 92 об’єкти інфраструктури.

Вогонь завдавали як зі стрілецької зброї, гранатометів, мінометів, танків, артилерії, РСЗВ, ЗРК, ударних БПЛА, так і за допомогою тактичної авіації. 

У Military media center не зазначають даних щодо кількості потерпілих та загиблих, втім посадовці ОВА вже прозвітували про наслідки ворожих атак. Наприклад, на Донеччині відомо про чотирьох поранених, на Херсонщині – одна загибла. 

Нагадаємо, що, за даними українських правоохоронців, унаслідок воєнних злочинів росіян загинули щонайменше 10 тисяч цивільних українців, а ще понад 13 тисяч поранено. Із серпня минулого року в Україні почали створювати мартиролог усіх цивільних жертв російсько-української війни.

Імена загиблих та їхні історії також збирають у спеціальному віртуальному меморіалі, а щоранку о 9-й годині в Україні оголошують хвилину мовчання в пам’ять про загиблих.

Фотографія обкладинки: AP 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter