Минулої доби російські війська обстріляли Луганщину майже два десятки разів, на Донеччині вбили чотирьох цивільних

Дата: 26 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

За добу 25 квітня російські військові обстріляли Луганщину щонайменше 17 разів, попередньо в регіоні обійшлося без жертв. Водночас на Донеччині внаслідок обстрілів окупантів загинули четверо осіб.

Про це повідомили голови Луганської та Донецької ОВА Сергій Гайдай і Павло Кириленко.

Наслідки російських обстрілів на Луганщині. Фото: телеграм-канал Сергія Гайдая

На Луганщині найбільше постраждали Попасна, Лисичанськ та Гірська громада. Російські військові з артилерії щонайменше чотири рази обстріляли Попасну, де зруйнували два будинки, ще два будинки пошкодили в Лисичанську й один у Гірському. 

У Попасній та Рубіжному тривають бої. 

“За минулу добу відбито шість атак ворога, знищено чотири танки, п’ять артилерійських систем, 13 одиниць броньованої техніки, 15 одиниць автомобільної техніки, два паливозаправники та одну зенітну установку”, – розповів Гайдай. 

Інформацію щодо можливих жертв російських обстрілів ще уточнюють, але попередньо в регіоні ніхто не загинув та не отримав поранення. 

Щодо Донеччини, то російські військові гатили по Лиману, де загинули дев’ятирічна дівчинка та 14-річний хлопець, а також по Мар’їнці та Ямполю, де загинули ще двоє дорослих. Ще дев’ятеро людей на території області дістали поранення.

Крім того, після поранень на Луганщині в Бахмуті, за даними Кириленка, померла одна людина, а ще двом надали медичну допомогу.

Загалом від початку вторгнення росіян в Україну внаслідок обстрілів та бомбардувань на Донеччині загинула 271 мирна людина, поранення отримали ще 851. Ці дані не містять інформації про Маріуполь та Волноваху, де кількість жертв підрахувати нині неможливо. 

На Луганщині та Донеччині влада продовжує проводити евакуацію населення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter