Минулої доби через російські обстріли Херсонщини п’ятеро цивільних дістали поранення

Дата: 29 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

За добу 28 жовтня російська армія понад 60 разів обстріляла Херсонську область, унаслідок чого п’ятеро людей дістали поранення.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Наслідки обстрілів Херсонщини російськими окупантами

“За минулу добу противник здійснив 63 обстріли, випустивши 301 снаряд з мінометів, артилерії, “градів”, танків, БПЛА та авіації. По місту Херсон ворог випустив 16 снарядів… Через російську агресію 5 людей дістали поранення”, – йдеться у повідомленні.

За словами чиновника, на Херсонщині зафіксували 28 прильотів керованих авіабомб по населених пунктах області. Влучання були у Бериславському та Херсонському районах.

Також російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області та приміщення навчального закладу у Бериславі.

Зокрема, керівниця  пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що ворог скинув 32 керовані авіабомби на Херсонську область за добу.

“Ворог намагається продовжувати тиск з повітря і цієї ночі активно використовував тактичну авіацію, продовжуючи скидати керовані авіабомби. За добу ми нарахували таких 32. Вони приходилися на населені пункти правого берега вздовж води. Потерпали Берислав, Кам’янка, Козацьке, Веселе і руйнувалася цивільна інфраструктура, приватний сектор був під ударом”, сказала вона.

За словами Гуменюк, унаслідок авіаційних ударів є постраждалі, але точна інформація ще не невідома, немає і даних про загиблих.

Нагадаємо, вранці 28 жовтня війська РФ завдали удару по Корабельному району міста Херсон – одна людина зазнала поранень. Крім того, за добу 27 жовтня через російські обстріли поранень зазнали одинадцятеро мирних жителів Херсонщини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter