Минулої доби через обстріл Запоріжжя військами РФ поранення отримали щонайменше 20 цивільних, майже половина з них – діти

Дата: 13 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Щонайменше 20 мирних жителів постраждали внаслідок атаки армії РФ по Запоріжжю, яка сталася 12 липня. Серед постраждалих восьмеро дітей.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ та Головному управлінні ДСНС у Запорізькій області.

“Станом на 8:00 13 липня, за даними обласного центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф, постраждали 20 людей, них 8 дітей“, – поінформували в МВС.

Як зазначається, під наглядом лікарів досі перебувають 15 дорослих та 7 дітей. Загрози їхньому життю немає. Решта постраждалих перебувають на амбулаторному лікуванні.

За словами голови Запорізької ОВА Юрія Малашка, через обстріл міста постраждала 21 людина.

“Внаслідок падіння вибухонебезпечного об’єкта в обласному центрі кількість постраждалих збільшилась до 21, серед них 8 – діти. З них у медзакладах перебувають 6 дорослих та 7 дітей”, – написав посадовець.

12 липня армія РФ здійснила удар по місту Запоріжжя.

Люди постраждали внаслідок падіння невстановленого ворожого літального об’єкта у спальному районі міста. Під удар потрапив місцевий парк.

Ушкоджень зазнав житловий фонд міста у шести багатоквартирних будинках вибито вікна. На місці події працювали психологи ДСНС, які надали допомогу людям. 

Крім того, за даними голови Запорізької ОВА за минулу добу російські військові завдали 80 ударів по 14 населених пунктах Запорізької області

Правоохоронці зафіксували 72 артилерійські обстріли Оріхова, Гуляйполя, Залізничного, Ольгівського, Чарівного, Малинівки, Степногірська та інших прифронтових сіл, а також 5 ударів БПЛА та 2 удари з РСЗВ по Новодарівці та Левадному.

Нагадаємо, за добу 11 липня, росіяни обстріляли 16 населених пунктів у Запорізькій області. У Гуляйполі загинув 85-річний чоловік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter