Минулого року в Україні зафіксували на 60% більше кіберінцидентів ніж у 2022 році

Дата: 13 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У 2023 році аналітики безпеки зафіксували та обробили 1105 кіберінцидентів. Це на 62,5% більше, ніж у 2022 році.

Про це йдеться у звіті Оперативного центру реагування на кіберінциденти Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку.

Джерело: solarseven / iStock by Getty Images

“Протягом 2023 року за допомогою засобів СВВ (системи виявлення вразливостей – ред.) було: опрацьовано близько 18 мільярдів подій, отриманих за допомогою засобів моніторингу, аналізу та передачі телеметричної інформації про кіберінциденти та кібератаки; детектовано 133 мільйони підозрілих подій інформаційної безпеки (при первинному аналізі); опрацьовано 148 тисяч критичних подій інформаційної безпеки (потенційні кіберінциденти, виявлені шляхом фільтрації підозрілих подій ІБ та вторинного аналізу)”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що безпосередньо аналітики безпеки зафіксували та обробили 1105 кіберінцидентів, що на 62,5% більше, ніж за результатами 2022 року.

Впродовж минулого року до системи виявлення вразливостей під’єднали 24 нових обʼєкти кіберзахисту з урядового, енергетичного та військового секторів.

Нагадаємо, російські хакери з угруповання UAC-0050 розсилають електронні листи, які містять файли-архіви зі шкідливим програмним забезпеченням, з темою “Запит від компанії Медок”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter