Минулого року на КПВВ на Донбасі померли 27 людей

Дата: 15 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У 2019 році під час перетину КПВВ з окупованими районами Донецької та Луганської областей померли 27 людей.

Про це повідомив представник Омбудсмана в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

НЕОБХОДИМОСТЬ ПОСТОЯННОГО ПРИСУТСТВИЯ ЭКСТРЕННОЙ МЕДИЦИНСКОЙ ПОМОЩИ НА КПВВ ЛУГАНСКОЙ И ДОНЕЦКОЙ ОБЛАСТЕЙ.По поручению…

Gepostet von Павел Лисянский am Dienstag, 14. Januar 2020

 

За даними, які зібрали представники Офісу Омбудсмана, помирають на КПВВ здебільшого люди похилого віку. Через це Лисянський звернувся до голів військово-цивільних адміністрацій, аби ті допомогли вирішити питання постійної присутності бригад екстреної медичної допомоги на КПВВ.

“Постійна присутність бригад екстреної медичної допомоги на всіх КПВВ дозволить більш оперативно надавати медичну допомогу людям”, – зауважив Лисянський. 

Як відомо, погані умови КПВВ на Донбасі стають причиною смерті людей. Наприкінці минулого року в черзі на КПВВ “Станиця Луганська” через проблеми із серцем помер 77-річний чоловік

Фото: Андрій Дубчак
 

Часто пенсіонери перетинають лінію розмежування, щоб отримати соціальні виплати, адже наразі, згідно із законодавством, для того, аби отримувати пенсії, мешканці ТОТ вимушені реєструватися як ВПО, хоча насправді ними не є. Отже, вони щомісяця перетинають лінію розмежування для того, аби отримати виплати, – з основної маси людей, які проходять через контрольно-пропускні пункти, пенсіонери становлять близько 60%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter