Минула доба стала 22-ю за час вторгнення, коли росіяни не обстрілювали Миколаїв

Дата: 11 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

10 серпня стало 22-ю добою від початку повномасштабного російського вторгнення, коли окупанти не обстрілювали Миколаїв. 

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив мер міста Олександр Сєнкевич

Наслідки російських обстрілів на Миколаївщині

Останній обстріл міста був 10 серпня майже о 2-й ночі. 

“Миколаївці вчора чули обстріли, але це було за містом. І з радістю можна сказати, що це була 22-га доба за весь час війни, коли нас не обстрілювали”, – сказав посадовець. 

За словами Сєнкєвича, останнім часом Миколаїв росіяни обстрілюють менше, а сталось це через знищення українськими захисниками пускових установок на території Херсонської області. 

“До минулого тижня нас обстрілювали щодня ракетними комплексами С-300. Минулого тижня Збройні сили України знищили пускові установки на території Херсонської області. Нас ще трохи “кошмарила” далекобійна артилерія, також обстрілювали касетними снарядами. Як, наприклад, вчора вночі нас обстріляли касетними снарядами, і наші фахівці досі, і сьогодні, продовжують оглядати пошкоджені будинки, бо насправді багато з них було без жителів, і ми не маємо точної інформації”, – розповів Сєнкєвич. 

Попри те, що у самому Миколаєві обстрілів не було, росіяни гатили по регіону. Так, за минулу добу зафіксували пошкодження у 34 приватних будинках. 

Загалом від початку вторгнення на Миколаївщині частково або повністю росіяни пошкодили 9245 цивільних об’єктів, більшість з яких об’єкти житлового фонду, житлозабезпечення, навчальні, медичні та заклади культури.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими Дніпропетровської області у ніч на 11 серпня загинули дві людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter