Ми маємо визначити кримськотатарський народ як корінний – Зеленський

Дата: 10 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський наполягає, що влада має поставити крапку у визначенні статусу кримськотатарського народу як корінного.

Таку думку він висловив у Міжнародний день корінних народів світу, інформує пресслужба Офісу президента на своїй сторінці. 

Повідомляється, що в Україні ведеться робота над законодавчим визначенням корінних народів та статусу кримськотатарського народу як корінного.

“Врегулювання цього питання назріло давно, і ми нарешті маємо поставити в ньому крапку. Впевнено можемо сказати – обов’язково відзначимо це свято солідарності у вільному Бахчисараї та по всьому Криму”, – сказав Володимир Зеленський.

Президент зауважив, що з початком тимчасової окупації Криму Російською Федерацією питання захисту прав і законодавчого визначення особливого статусу кримськотатарського народу в нашій державі стало ще актуальнішим.

“Саме тому нашим спільним завданням зараз є захист прав кримських татар, допомога у всебічному розвитку мови, культури та збереження самобутності народу, який зараз не може повноцінно розвиватися на своїй історичній Батьківщині – в Криму. Для нас дуже важливо робити все від нас залежне, щоб відновити права кримськотатарського народу як корінного народу України”, – додав президент.

Як повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ, в Україні розробляють нові редакції законопроєктів “Про корінні народи”, “Про статус кримськотатарського народу в Україні” та “Про національно-культурну автономію”.

Окрім цього, актуалізується завдання стосовно схвалення нормативно-правових актів щодо вдосконалення фінансової підтримки з боку держави культурного розвитку корінних народів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter