МВС розформує батальйон, бійців якого підозрюють у тортурах

Дата: 18 Червня 2015
A+ A- Підписатися

Роту патрульної служби особливого призначення МВС “Торнадо”, добровольці якої підозрюються у тортурах, буде розформовано.

Як повідомляє “Українська правда” з посиланням на “Інтерфакс-Україна“, про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

Сьогодні я підписав наказ про розформування роти “Торнадо”, всі виведені із штату (МВС)“, – заявив він на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, для з’ясування обставин буде проведено службове розслідування.

Службове розслідування на чолі з керівником департаменту ДВБ (департаменту внутрішньої безпеки – ред.) вже розпочато, кожен пройде пряму співбесіду, щодо кожного будуть висунуті або не висунуті обвинувачення, і хтось потрапить під судове переслідування, а хтось – ні“, – сказав Аваков.

Радник міністра Антон Геращенко повідомив, що ті, хто не був причетним до злочинів, зможе продовжити роботу у міліції, решта – понесуть відповідальність.

Ореол добровольців та борців із сепаратизмом не дозволяє нікому скоювати злочини“, – наголосив Геращенко.

Раніше військовий прокурор Анатолій Матіос повідомляв, що бійці батальйону “Торнадо” знущалися над затриманими та облаштували катівню у підвалі школи у Лисичанську на Луганщині. За словами Матіоса, слідство має докази, що “за безпосередньої присутності командира роти (Руслана) Онищенка під погрозами вбивства було згвалтовано одного затриманого“. Також повідомлялося, що батальйон відмовляється скласти зброю і дозволити обшуки. Згодом командира роти та ще сімох колишніх та чинних працівників міліції затримали, п’ятьох з них суд залишив під вартою.

На думку виконувача обов’язків командира “Торнадо” на прізвисько Мисливець, арешт командира пов’язаний з тим, що бійці батальйону затримують потяги з контрабандою на Донбасі.

Нагадаємо, за словами командира полку “Азов” Андрія Білецького, полк буде реорганізований в окрему бригаду спеціального призначення та збільшить кількість до 2500 людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter