Мустафу Джемілєва висунули на Нобелівську премію миру

Дата: 04 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Польща висунула кандидатуру лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру 2022 року.

Про повідомив турецькому бюро QIRIM.News польський правозахисник Петро Хлєбович.

Мустафа Джемілєв

За його словами, Джемілєва номінувала на премію миру віцеспікерка нижньої палати польського парламенту (сейму) Малгожата Госевська.

Серед номінантів на Нобелівську премію миру 2022 року – британський дослідник природи Девід Аттенборо, Всесвітня організація охорони здоров’я, лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська, міністр закордонних справ Тувалу Саймон Кофе і Папа Римський Франциск.

Як відомо, член Меджлісу кримськотатарського народу Абмеджит Сулейманов у грудні 2020 року звернувся до Адміністрації Президента України з клопотанням про висування Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру.

Лідера кримськотатарського народу номінували на Нобелівську премію миру у 2009-му, 2011-му та 2015 році. Так, у 2011-му на здобуття Нобелівської премії миру подали заявки 17 професорів з України, Польщі, Угорщини, Румунії, Росії, Туреччини та США та 3 депутати з України, Канади та парламенту Європейського Союзу. На той час заявка була подана з ініціативи Організації захисту народів Німеччини (Gesellschaft für bedrohte Völker).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter