“Може ще запустите лінію із нацистською символікою?” Інтернет обурило нове плаття Adidas

Дата: 07 Травня 2018
A+ A- Підписатися

Плаття з написом USSR, яке спеціально до цьогорічного Чемпіонату світу з футболу випустила німецька компанія Adidas, обурило користувачів інтернету.

На ситуацію навколо “радянського” плаття звернули увагу журналісти “Голосу Америки“.

Сукню на офіційному сайті компанії пропонують купити майже за $100.

“Щоб відзначити чемпіонат 2018 року в Росії, Adidas перетворив вінтажні футболки на модні предмети одягу. Це плаття надихалося футболками, які в 1991 році носила збірна Радянською Союзу, і виготовлене з дихаючої тканини. Плаття оздоблене гербом, принтом СРСР та номером 11 на спині”, – йдеться в описі товару.

Герб СРСР та великий напис обурив користувачів мережі, які почали звинувачувати компанію у підтримці Росії та ігноруванні міжнародних санкцій, введених через військову агресію на сході України та окупацію Криму. 

Герб СРСР на платті Adidas 

 

 

“Нова “гаряча” лінія одягу від німецького Adidas на тему СРСР? Чом би не запустити ще й лінію із нацистською символікою, адже Другу Світову Війну розпочали 2 країни? Дійте вже як “партнери”, бо вже вирішили будувати газопровід із сучасною Росією, яка вбиває людей в Україні та Сирії”, – пише на своїй сторінці у Twitter користувачка з ніком Tetyana S.

Згадали коментатори також і про магазини Adidas, які компанія має в окупованому Криму.

“Adidas критикує санкції та підтримує війну Росії проти України. Ця компанія має магазини в окупованому Росією Криму через “партнерів”. Не дивно, що німецька компанія також рекламує ностальгію за Радянським режимом державного терору, який існував з 1922-го по 1991-й”, – обурюється користувач з ніком Michael MacKay.

На нове плаття від Adidas відреагували й в уряді Литви, де його назвали проявом “імперської ностальгії”.

Нагадаємо, що 21-й чемпіонат світу з футболу ФІФА пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року в Росії. Через дії Росії уряди багатьох країн понизили рівень офіційного представництва на змаганнях до рівня делегацій. Однією з країн, яка нещодавно вирішила бойкотувати чемпіонат, стала Данія.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter