МОЗ розробить спецдовідки для людей, яким не можна щеплюватися від COVID-19

Дата: 23 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я працює над створенням спеціальних довідок для людей, яким з тих чи інших причин не можна щепитися вакциною від коронавірусу. 

Про це в ефірі телеканалу “Рада” розповів заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Ігор Кузін (скриншот з відео “Радіо Свобода”)

Ми стикаємось із тим, що певна кількість людей мають абсолютні протипокази до проведення вакцинації, це також є актуальною темою, тому зараз розробляється декілька документів”, — заявив Кузін.

За його словами, МОЗ має у планах об’єднати усі наявні медичні протипокази щодо вакцинації в один документ. 

Наразі частина з них міститься у наказах відомства, частина — в інструкції до використання вакцини. На сьогодні вони зводяться в один документ, цього тижня він буде оприлюднений“, — зазначив Кузін.

Заступник міністра охорони здоров’я додав, що планується розробити окрему форму довідки, в якій буде міститися інформація про наявність медичних протипоказів.

Це для того, щоб ті люди, які мають медичні стани, при яких вони не можуть вакцинуватись, мали змогу отримати такий висновок, аби  вони змогли користуватись послугами з перевезення згідно з новими карантинними обмеженнями”, — пояснив він.

Коли таку спецдовідку зможуть отримати українці, Кузін не уточнив.

Нагадаємо, що вже 7,9 мільйона українців отримали хоча б одну дозу вакцини, а щеплених двома дозами налічили 6,4 мільйона.

Для отримання щеплення можна обрати один з пунктів вакцинації на сайті МОЗ. Також вакцинуватися можна в пунктах масової вакцинації чи за допомогою мобільної бригади, що виїжджає до колективів кількістю понад 50 людей та маломобільних груп населення. Вакцинація є безкоштовною та добровільною. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter