МОЗ пропонує обмежити масові заходи до 50 осіб, а в червоній зоні – заборонити

Дата: 13 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме Кабміну повністю скасувати масові заходи в червоній зоні, а в зеленій обмежити максимальну кількість учасників до 50 осіб.

Про це міністр охорони здоров’я  Максим Степанов заявив у понеділок ввечері в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV, повідомляє УП.

“Завтра на засіданні уряду пропонуватимемо жорсткіші обмеження в Україні, але без “локдаунів”, які зупинятимуть економіку. Ми вважаємо, що треба повністю, стовідсотково заборонити будь-які масові заходи понад 50 осіб у зеленій зоні, більш ніж 30 осіб у жовтій, 20 в помаранчевій та повністю в червоній зоні, якщо ми говоримо про адаптивний карантин”, – сказав міністр.

На його думку, це дозволить знизити дедалі вищу динаміку захворюваності на коронавірус.

“Правила “одна особа на кількість метрів” не працюють, усе одно хтось намагається провести заходи, аргументуючи це вулицею, а потім ми бачимо зростання в місті або регіоні кількості захворілих”, – пояснив Степанов.

Як відомо, протягом минулого тижня кількість українців, які захворіли на коронавірус, сягала більш ніж 5 тисяч на день.

З 12 жовтня в Україні почало діяти нове карантинне зонування. Найсуворіші обмеження будуть у так званій червоній зоні. Наразі там залишилися тільки два міста – Канів Черкаської області та Суми Сумської області. У місті діє режим обов’язкового носіння масок у приміщенні й на вулиці, школи на дистанційному навчанні, а садочки працюють у режимі чергових груп.

Крім того, Міносвіти рекомендувало всім школам України провести канікули з 15 до 30 жовтня, а вишам перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.

8 жовтня Степанов повідомив, що в Україні 21 тисяча ліжок зайняті хворими на коронавірус і МОЗ починає підготовку до відкриття тимчасових шпиталів для хворих. Він додав, що з початку епідемії в Україні збільшили кількість лікарняних ліжок утричі – з 12 тис. до 37 тис.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter