Московський суд залишив під вартою українських моряків до жовтня

Дата: 21 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Московський міський суд сьогодні відмовив у звільненні зі слідчого ізолятора 13 українських моряків, заарештованих після силового захоплення в районі Керченської протоки восени 2018 року.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Постанову Лефортовського суду Москви, згідно з якою продовжено термін тримання під вартою стосовно обвинувачених Віктора Беспальченка, Володимира Варимеза, Владислава Костишина, Олега Мельничука, Сергія Чуліби, Юрія Без’язичного, Юрія Будзила, Володимира Лісового, Богдана Небилиці, Євгена Семидоцького на термін до 24 жовтня, а щодо Андрія Артеменка, Василя Сороки й Андрія Ейдера до 26 жовтня, залишити без зміни, апеляційну скаргу захисту – без задоволення”, – оголосила рішення суддя.

16 серпня суд визнав законним арешт 11 обвинувачуваних моряків.

Засідання пройшли в закритому режимі для “збереження таємниці досудового розслідування”.

Водночас 21 серпня російське видання “Коммерсант”, посилаючись на своє джерело, повідомило, що до кінця серпня Росія і Україна можуть обмінятися затриманими та засудженими особами. За словами співрозмовника видання, уточнюються списки для обміну. Водночас, за його даними, до України можуть повернутися не тільки затримані минулої осені в Керченській протоці 24 українські моряки.

Нагадаємо,  25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери “Бердянськ” та “Нікополь”, а також буксир “Яни Капу” з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень.

Окупаційні “суди” в Криму заарештували 24 українських військових, їх було перевезено до російського СІЗО “Лефортово”. Полоненим українцям висунули звинувачення за ч. 3 ст. 322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до шести років позбавлення волі.

25 травня 2019 року постійний трибунал, створений відповідно до Конвенції ООН з морського права, зобов’язав РФ відпустити захоплених моряків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter